Zavřít

V belgické Ypres Rally vede průběžně Juho Hänninen

23. 06. 2012

Kategorie: Motorsport

Ypres, 22. června 2012 – Finská posádka týmu ŠKODA Motorsport ve složení Juho Hänninen/Mikko Markkula je po prvním dni ve vedení belgické rally. Ta je součástí šampionátu IRC i Mistrovství Evropy. Na druhém místě je sedminásobný a loňský vítěz této soutěže a domácí matador Freddy Loix na Peugeotu Super 2000. Na třetí pozici je zatím překvapivě další Belgičan Pieter Tsjoen na Fabii Super 2000.

Hänninen s Markkulou tak dávají po prvním dni zapomenout na nepříliš šťastné vzpomínky na belgickou rally v okolí města Ypres z minulých let: „Měli jsme dobrý start do soutěže. Zítra nás však čeká velmi dlouhý a náročný den – 200 kilometrů zkoušek v jednom dni, to je pořádná porce. Důležitým faktorem bude také počasí."

Druhá posádka tovární Fabie Super 2000 z týmu ŠKODA UK Motorsport Andreas Mikkelsen/Ola Floene se držela v těsném závěsu za svými finskými kolegy, v páté rychlostní zkoušce však po menším výletu mimo trať nabrala minutovou ztrátu a figuruje po prvním dni na čtvrté příčce. Ypres rally pokračuje v sobotu náročnou porcí 12 rychlostních zkoušek o celkové délce 202 kilometrů.

Souběžně se startem v Belgii bojuje druhá posádka týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler v Hustopečích v rámci českého mistrovství o udržení své letošní neporazitelnosti.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz