Zavřít

Švédsko je novým mistrem světa v ledním hokeji – nejužitečnějším hráčem Mistrovství světa IIHF je Roman Josi

20. 05. 2013

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav/Stockholm, 20. května 2013 – Švédsko je mistrem světa v ledním hokeji 2013. Švédský tým porazil ve finále Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2013 Švýcarsko 5:1. Jako nejužitečnější hráč mistrovství byl vyhlášen Roman Josi z týmu Švýcarska. Trofej předal v rámci závěrečného ceremoniálu předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. ŠKODA jako hlavní sponzor podpořila boje o titul již po jednadvacáté.
Před 12.500 diváky ve vyprodané Globen aréně ve Stockholmu zvítězilo národní mužstvo Švédska poměrem 5:1 nad překvapením turnaje - týmem Švýcarska. Jde o devátý titul mistrů světa pro tým tří korunek. Předtím si tým USA v souboji s finským týmem zajistil bronzové medaile.

Po skončení finálového zápasu předseda představenstva společnosti ŠKODA Winfried Vahland pozitivně zhodnotil letošní sponzoring společnosti ŠKODA: „Jsme rádi, že jsme s naší podporou mohli fanouškům ledního hokeje nabídnout skvělý sport s řadou hokejových hvězd. Byla to fantastická utkání, mistrem světa se po zásluze stalo Švédsko. Jako jedna z nejznámějších světových každoročně pořádaných akcí bylo hokejové mistrovství opět perfektním místem pro prezentaci značky ŠKODA a jejích modelů," zdůraznil šéf značky ŠKODA.

Nejužitečnějším hráčem turnaje byl vyhlášen Roman Josi. Trofej v rámci závěrečného vyhlášení vítězů na ledě předal profesor Vahland.

ŠKODA podpořila Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF jako hlavní sponzor již po jednadvacáté. Účast české automobilky je tak nejdelším účinkováním v pozici hlavního sponzora v celé historii sportovních mistrovství. To bylo oficiálně uznáno i zápisem do Guinnessovy knihy rekordů.

Hlavní roli v letošním sponzorství hrála nová ŠKODA Octavia Combi. Současně s uvedením tohoto modelu na trh zajišťovalo 45 nových vozů Octavia Combi mobilitu funkcionářů a hostů mistrovství. Nová generace vozu, který byl v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi v Evropě, vstupuje tento měsíc na světové trhy.

Česká automobilka byla ve Stockholmu a Helsinkách zastoupena silněji než kdykoli předtím. Flotila pro funkcionáře a hosty sestávající se z pětačtyřiceti vozů, velké logo
ŠKODA ve středovém kruhu hřiště, loga na mantinelech, stejně jako na dresech a přilbách nebo akce pro fanoušky na stadionech a na internetu. ŠKODA na tomto mistrovství světa zkrátka byla vidět.

Přestože definitivní údaje zatím nejsou k dispozici, očekává se, že zápasy letošního Mistrovství světa v ledním hokeji sledovalo přes 900 milionů televizních diváků na celém světě. Na 64 zápasů dorazilo do Stockholmu a Helsinek celkem 427.818 diváků.

Aplikaci ‚2013 IIHF WM App powered by ŠKODA' pro chytré telefony iPhone, iPad, Android, Windows Phone a BlackBerry, která informovala o průběhu mistrovství světa, si na celém světě zdarma stáhlo více než 280.000 uživatelů.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz