Zavřít

Škoda otevírá Servisní tréninkové centrum

14. 12. 2011

Kategorie: Společnost

Nové vzdělávací centrum společnosti ŠKODA nabídne školení importérům a prodejcům z celého světa
Servisní ofenzíva v rámci Růstové strategie ŠKODA 2018
Automobilka investuje šest milionů eur

Kosmonosy/Mladá Boleslav, 14. prosince 2011 – ŠKODA dnes v Kosmonosech otevřela nové Servisní tréninkové centrum. Budova, která se nachází nedaleko sídla společnosti ŠKODA, je jedním z nejmodernějších vzdělávacích center v automobilovém průmyslu. Budou se zde konat technická a obchodnická školení pro importéry a prodejce značky z celého světa.

Výstavba nového centra trvala pouze čtrnáct měsíců, společnost ŠKODA do ní investovala částku šesti milionů euro. Strukturální fondy EU stavbu podpořily dalšími 2,5 miliony eur.

Předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. Winfried Vahland při slavnostním otevření zdůraznil velký význam kvalifikované prodejní sítě pro Růstovou strategii 2018: „Po našem prodejním rekordu v roce 2011 i v příštích letech hodláme dále podstatně přidat. Rozhodujícím faktorem trvalého růstu jsou kompetentní a kvalifikovaní partneři." Vahland dále vysvětluje: „Růstová ofenzíva tedy znamená i ofenzívu servisní. Naše nové Servisní tréninkové centrum je důležitou podmínkou pro vytvoření trvale silné a kompetentní servisní sítě a důležitým signálem vzestupu společnosti ŠKODA."

U prodejců a v dílnách s logem ŠKODA pracuje v současné době po celém světě na patnáct tisíc zaměstnanců.

Po roce výstavby vznikla v Kosmonosech moderní pětipatrová budova s mnoha možnostmi využití. „Toto centrum je hlavní základnou servisní ofenzívy příštích let," řekl Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast prodeje a marketingu. Těžiště školení spočívá v oblastech techniky, procesů, řízení a organizace, IT a výroby karoserií. Teoretické a praktické školení může v novém centru absolvovat až 200 osob denně.

V pěti patrech se nachází různé učebny, které jsou vybavené nejmodernější prezentační technikou. Vedle četných školicích místností se tu nachází také místnost pro videokonference, archiv a knihovna nebo karosářská dílna. Prezentační hala s kapacitou 100 osob nabízí mimořádně velkorysé možnosti pro podrobné seznámení se s vozy. Nejvyšší patro z větší části zabírá konferenční sál. Přízemí, které je zčásti otevřené, slouží jako parkoviště pro školicí vozy, sklad a technické zázemí budovy.

Důležité milníky:

25. září 2009 – schválení projektu představenstvem společnosti ŠKODA
18. prosince 2009 – schválení investice
12. února 2010 – schválení podpory ve výši 2,5 mil. eur ze strukturálních fondů EU
7. dubna 2010 – výkup pozemků
7. října 2010 – položení základního kamene
14. prosince 2011 – slavnostní otevření Servisního tréninkového centra ŠKODA

detail

Podobné články

Nový projekt Škoda Auto Handy

Nový projekt Škoda Auto Handy

Škoda Auto ve spolupráci se společností Car Club představila nový program řešení a rozvoje dopravní mobility osob se zdravotním postižením Škoda Auto Handy, s mottem…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz