Zavřít

ŠKODA na domácí rally drží pódiový kurs

11. 07. 2014

Kategorie: Motorsport

Mladá Boleslav, 11. července 2014 – Mistr Evropy Jan Kopecký bojuje na soutěži kolem sídla české automobilky v Mladé Boleslavi s českým mistrem Václavem Pechem o prvenství. Po prvním dni mu patří druhá příčka. V úvodní etapě nadchl diváky také retro design továrních vozů Fabia Super 2000. K oslavě 40. jubilea uvedení RS modelů jedou oba tovární vozy v historickém provedení z roku 1974.

„Není to jednoduché, tratě poměrně dost klouzají. Samozřejmě, že bych byl raději první, ale rally je ještě dlouhá. Na čele to bude napínavý boj", komentuje Kopecký. Aktuální lídr Asijsko-pacifického šampionátu APRC má se svým spolujezdcem Pavlem Dreslerem po prvním dni ztrátu na krajany Pecha s Uhlem 18.0 sekund. Radost početné rodině ŠKODA dělá s vozem Fabia Super 2000 třetí v pořadí italská posádka Umberto Scandola/Guido d´Amore.

Rovněž s šancemi na pódiové umístění jede na páté příčce německá posádka Sepp Wiegand/Frank Christian – rovněž s továrním vozem Fabia Super 2000. „Podmínky se dost měnily, jednou jsme měli dobrý grip, poté tomu bylo naopak. Máme ještě nějaký prostor na zlepšení a určitě chceme vzhůru pořadím," říká Wiegand. Také on jede podobně jako Kopecký v retro provedení prvních RS modelů z roku 1974. Modely ŠKODA 180 RS a 200 RS se tenkrát poprvé objevily na soutěžních tratích Rallye ŠKODA, předchůdkyni dnešní Rally Bohemia.

A ještě jedna premiéra, která se postarala o pozornost v Mladé Boleslavi: Aktuální lídři ERC Esapekka Lappi/Janne Ferm testují na tratích Rally Bohemia poprvé v soutěžních podmínkách 1.6 turbo motor pro nový soutěžní vůz Fabia R 5. S ním chce ŠKODA od roku 2015 startovat v soutěžích kategorie R 5. „Je nám velkou ctí, že můžeme testovat motor pro vůz kategorie R 5 poprvé na rally a ještě ke všemu na domácí soutěži značky ŠKODA. Jsme nadšení," říká Lappi.

V sobotu je na programu sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 89,37 kilometrů. Cílovou stanicí je ŠKODA Museum v Mladé Boleslavi. ŠKODA je tradičně generálním partnerem této rally.

Číslo dne: 4

Čtyři vozy Fabia Super 2000 v první desítce: Vedle Jana Kopeckého na druhé pozici a Seppa Wieganda na páté – oba s továrními vozy, doplnil na třetím místě rodinu ŠKODA Ital Umberto Scandola a na osmé pozici je Martin Vlček.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz