Zavřít

ŠKODA dobře odstartovala do 50. ročníku „Ypres Rally“

20. 06. 2014

Kategorie: Motorsport

Ypres, 20. června 2014 – Skvělý výkon pilotů vozů ŠKODA při prvním dni „Ypres Rally": V šestém podniku letošní sezóny mistrovství Evropy (ERC) se čtyři vozy Fabia Super 2000 umístily v první desítce. Osminásobný vítěz Freddy Loix, který se letos na start náročné asfaltové rally v Belgii postavil už posedmnácté, se se svou Fabií Super 2000 po prvních 104,77 kilometrech rychlostních zkoušek umístil na druhém místě. Vedoucí posádka celkového pořadí ERC Esapekka Lappi/Janne Ferm z týmu ŠKODA Motorsport je na třetím místě.

„První den proběhl opravdu dobře, jsem spokojen", říká Lappi, který do všech pátečních rychlostních zkoušek startoval jako první. „Tady v Belgii je na úzkých asfaltových tratích nutné většinu zatáček „řezat", abych byl opravdu rychlý. Nedělali jsme chyby a měli jsme i slušnou rychlost. V soboru budu pokračovat stejným stylem a budu se snažit bez problémů dojet do cíle."

K bodovanému místu po prvních sedmi z 20 rychlostních zkoušek směřují také Sepp Wiegand a Frank Christian. Posádka týmu ŠKODA AUTO Deutschland je před finálovým dnem „Ypres Rally" na pátém místě. „Zpočátku nebylo lehké chytit správný rytmus", říká Wiegand. „Ale zejména poslední rychlostní zkouška mi opravdu sedla. Takhle by to mohlo pokračovat i zítra."

Ke dnešnímu dobrému výsledku značky ŠKODA se svým devátým místem přispěla také posádka Neil Simpson/Claire Mole, startující ve voze Fabia Super 2000, se kterým Loix loni klasickou belgickou Rally vyhrál.

Jubilejní ročník „Ypres Rally" pokračuje v sobotu – mimo jiné i 9,76 kilometrů dlouhou zajížďkou za francouzské hranice. Vítěz 50. „Ypres Rally" bude po 13 rychlostních zkouškách o celkové délce 190,02 kilometrů znám zhruba ve 22:15 hodin.

Číslo dne: 4

Čtyři vozy Fabia Super 2000 v první desítce: Piloti ve vozech značky ŠKODA podali první den „Ypres Rally" dobré výkony. Nechybělo mnoho a v první desítce by se bývalo umístilo dokonce pět Fabií Super 2000. Ale italská posádka Luca Rossetti/Matteo Chiarcossi, vítězové páteční kvalifikace a v některých fázích soutěže druzí v celkovém pořadí, se po výměně pneumatiky v šesté rychlostní zkoušce propadli až na 14. místo.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz