Zavřít

První jízdy s modely Green Line

18. 10. 2010

Kategorie: Společnost

18. – 22. října probíhají testovací jízdy s modely Green Line druhé generace.
Technologie Green Line druhé generace navržené s ohledem na ochranu životního prostředí.
Prezentace vlivu spojení technologií a chování řidiče na spotřebu světovým rekordmanem v úsporné jízdě Gerhardem Plattnerem.


V Mladé Boleslavi dne 18. října 2010 – Modely Green Line představují díky užitým technologiím nabídku, která osloví především řidiče zaměřené na ochranu životního prostředí. Během testovacích jízd chce Škoda Auto také demonstrovat vliv jízdního stylu na spotřebu paliva i emise CO2. Užití nejnovějších technologií tak není jediným nástrojem, který Škoda Auto využívá ve snaze o minimalizaci dopadu automobilového průmyslu na životní prostředí.

Na mezinárodním autosalonu v Paříži představila Škoda Auto ve výstavní premiéře kompletní paletu modelů Green Line druhé generace. Nyní proběhne premiéra jízdní; své první zkušenosti a dojmy si odnese více než 140 novinářů ze čtrnácti zemí, kteří dostanou možnost během testovacích jízd vyzkoušet ekologicky zaměřené modely. Testovací jízdy se konají 18. – 22. října v České republice. Novináři mohou na několika trasách různých délek i typů ověřit nejen nízkou spotřebu vozů, ale také vlastní schopnost řídit vůz úsporně.

Díky nejmodernější technice jsou verze Green Line druhé generace opět výrazně úspornější a např. modely Roomster a Yeti dosahují celosvětově nejnižších hodnot emisí. Kompaktní MPV Roomster Green Line představuje se svými 109 g CO2/km absolutní špičku ve své třídě, navíc je se spotřebou 4,2 l/100 km také nejúspornějším vozidlem v kategorii MPV. Novým Yeti Green Line nyní Škoda Auto dokazuje, že vozidla kategorie SUV mohou být ekonomická i ekologická; 119 g/km CO2 je nejnižší hodnota emisí v segmentu SUV. Škoda Yeti Green Line se spokojí se spotřebou 4,6 litru na 100 km.

Součástí testování je prezentace zásad úsporné jízdy, pomocí které Škoda Auto demonstruje význam řidiče jako podstatného článku při snižování spotřeby a emisí. Jízdní styl výrazně ovlivňuje spotřebu paliva; akce se proto účastní také mistr v úsporné jízdě Gerhard Plattner. Ten se s novináři podělí o své zkušenosti s úspornou jízdou.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz