Zavřít

Nová kolekce jízdních kol ŠKODA 2013 nově také s 29“ horskými koly

28. 05. 2013

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav, 28. května 2013 – Nabídka jízdní kol značky ŠKODA pro rok 2013 je díky 10 modelům širší a bohatší, než kdykoliv předtím. Nabídka vyhoví širokému spektru využití i věkových kategorií: Od dětských a juniorských, přes horská, krosová až po silniční kola. Poprvé jsou v nabídce horská kola ve stále žádanějším rozměru 29".
ŠKODA Originální příslušenství představuje novou kolekci jízdní kol pro rok 2013, zahrnující celkem deset modelů pro různé druhy využití a různé věkové skupiny, pro úplně nejmenší cyklisty je v nabídce dokonce i odrážedlo. Tři modely horských kol jsou ve stále populárnějším rozměru 29". Na vzhledu jednotlivých kol se podíleli specialisté z oddělení designu mladoboleslavské automobilky. Designu dominuje bílá, zelená a černá barva, každé jízdní kolo kromě toho nese nápis ŠKODA. Podobně jako v minulých letech vychází jízdní kola ŠKODA z modelů značky Superior.

Pro příznivce hladkého asfaltu jsou v nabídce dvě silniční kola. Špičkový model ŠKODA Road Elite váží pouze 7,9 kg, má mimo jiné karbonový rám a je osazen komponenty řady Shimano-Ultegra. Také druhý model – ŠKODA Road – kombinuje hliníkový rám, nízkou hmotnost (8,6 kg) a moderní techniku Shimano řady 105.

Fanoušci terénních tras se mohou těšit na čtyři nové modely horských kol značky ŠKODA. Hned tři z nich jsou přitom v atraktivním rozměru 29". Větší průměr kol umožňuje rychlejší jízdu a lepší překonávání terénních nerovností. 29palcová kola jsou nyní mimořádně žádaná, a proto nemohou chybět ani v nabídce kolekce jízdních kol ŠKODA. Jejich vrcholem je model ŠKODA MTB 29 Elite s karbonovým rámem, osazený komponenty Shimano Deore XT a SLX. Celková hmotnost speciálu je pouhých 11,7 kg. Střed nabídky tvoří model ŠKODA MTB 29+ s podobnou výbavou jako jeho špičkový sourozenec "Elite" a hmotností 13,2 kg. Nárokům rekreačních cyklistů plně vyhoví základní model 29" horských kol – ŠKODA MTB 29. Kombinace hliníkového rámu, odpružené přední vidlice, 21 převodů a hmotnosti 14,4 kg zajišťuje bezpečné a komfortní rekreační svezení. V nabídce je dále model ŠKODA MTB 26, který disponuje hliníkovým rámem, hydraulickými kotoučovými brzdami a komponenty Shimano Alivio a Deore.

Cyklistický univerzál v podobě krosového kola ŠKODA Cross se pro kolekci 2013 dočkal vylepšení – krom jiného klesla jeho hmotnost o 0,7 kg. Vhodnou nabídku má ŠKODA i pro děti a mládež. Horské kolo ŠKODA Junior nabízí stejnou techniku jako u „dospělých" kol, avšak v rozměrech vhodných pro děti. V porovnání s loňským modelem nyní vyjíždí na ráfcích o rozměru 20", což více vyhovuje skutečným potřebám malých cyklistů. Pro ještě mladší děti je pak určeno kolo ŠKODA Kid. A pro úplně nejmenší je v nabídce odrážedlo ŠKODA Mini.

Aktuální kolekcí jízdních kol česká automobilka opět dokládá svůj hluboký vztah k jízdním kolům. Ta ostatně stála u prvních úspěchů firmy z Mladé Boleslavi. Již na konci 19. století – v prosinci 1895 – založil mechanik Václav Laurin a knihkupec Václav Klement společnost Laurin & Klement vyrábějící jízdní kola. V prvních letech vyráběli oba průkopníci mobility jízdní kola značky Slavia, od roku 1899 pak motocykly pod značkou Laurin & Klement (L&K) a od roku 1905 konečně i svůj první automobil, vůz Voiturette A. V roce 1925 došlo k fúzi firmy L&K s koncernem ŠKODA.

Těsné sepětí značky s cyklistikou dnes ŠKODA AUTO potvrzuje mj. také svými rozsáhlými sponzorskými aktivitami. Vedle mezinárodních cyklistických závodů, jako jsou Tour de France a Giro d'Italia, podporuje ŠKODA AUTO již několik let i cyklistické aktivity v České republice. Patří mezi ně například oblíbená série Kolo pro život, největší série amatérských závodů horských kol na světě. V uplynulých třinácti letech se tohoto seriálu zúčastnilo celkem zhruba 160 000 profesionálních a amatérských cyklistů, z toho 20 000 jen v roce 2012. Pro ty závodníky, kteří jsou rádi pánem svého času a neradi se tlačí na startu, nabízí ŠKODA AUTO v České republice individuální cyklistickou soutěž Virtual Cup. Závodí se na jedné z 16 předem stanovených tras s GPS přístrojem a výsledky se nahrávají a porovnávají na www.virtualcup.cz.

Podrobnější informace k nové kolekci jízdních kol ŠKODA jsou k dispozici na http://eshop.skoda-auto.com, kde lze kola také objednávat.

detail

Podobné články

Škoda pomáhá měnit zelenou tvář české krajiny již šestým rokem

Škoda pomáhá měnit zelenou tvář české krajiny již šestým rokem

ŠKODA již šestým rokem v České republice vysazuje za každé prodané auto strom Celkem již podpořila výsadbu 305 422 sazenic S výsadbou pomáhají zaměstnanci ŠKODA…... Číst dále

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz