Zavřít

Modely Greenline druhé generace přináší do Škoda Auto nové technologie

23. 09. 2010

Kategorie: Společnost

Kompletní portfolio modelů GreenLine druhé generace
Fabia GreenLine: 89g CO2/km
motory 1,6 TDI CR a 1.2 TDI CR


Mladá Boleslav, 23. září 2010 – Škoda Auto na pařížském mezinárodním autosalonu představuje kompletní portfolio ekologicky zaměřených vozů GreenLine druhé generace. Pro kompaktní SUV Yeti a Superb Combi představuje zavedení úsporné techniky hned dvě světové premiéry. Moderní motory nové technologie, které Škoda Auto nabízí v rámci snahy o minimalizaci dopadu automobilového průmyslu na životní prostředí, jsou nyní řidičům k dispozici napříč všemi modelovými řadami. Nabízí nejen Simply Clever řešení jako jsou start-stop systém či rekuperaci brzdné energie, ale především špičkové motory využívající nejmodernější technologie umožňující ekologický a úsporný provoz vozidla.

Špičkovou technologií zaměřenou na maximálně úsporný a ekologický provoz představují motory 1,6 TDI CR 77 kW (modely Octavia, Yeti a Superb) a 1,2 TDI CR 55 kW (modely Fabia a Roomster). Ty jsou jako všechny ostatní vznětové motory v nabídce Škoda Auto vybaveny filtrem pevných částic. Obě pohonné jednotky nabízí měkký tichý chod a dynamické jízdní vlastnosti. Díky přeplňování turbodmychadlem a přímému vstřikování paliva jsou agregáty hospodárné a pružné; harmonický průběh křivky točivého momentu umožňuje jak sportovní, tak komfortní jízdu. Maximální točivý moment 250 Nm je k dispozici od 1.500 min-1 do 2.500 min-1 u agregátu 1,6 TDI CR, u motoru 1,2 TDI CR potom dosahuje točivý moment maxima 180 Nm při 2000 min-1.

Konstrukční opatření verzí GreenLine druhé generace vedou k citelným úsporám pohonných hmot a k podstatnému snížení emisí CO2. Fabia GreenLine a Fabia Combi GreenLine si v kombinované spotřebě řeknou o pouhé 3,4 litry nafty na 100 kilometrů, při emisích CO2 ve výši 89 g/km. Kompaktní MPV Roomster se spotřebou 4,2 litru na 100 kilometrů drží rekord ve své třídě. Emise CO2 činí 109 g/km; což jsou v této kategorii špičkové parametry.

Škoda Octavia v provedení GreenLine je dodávaná jako liftback a combi verze. Limuzína má kombinovanou spotřebu 3,8 litru na 100 kilometrů, při emisích CO2 99 g/km, prodloužená verze oblíbeného modelu poté ujede 100km za 4,2l s emisemi 109g CO2/km. Octavia GreenLine tak patří k nejekologičtějším vozům ve svém segmentu. Modelem Yeti Škoda Auto dokazuje, že i vozy kategorie SUV mohou nabídnout skutečně ekonomický a ekologický provoz spotřebu. Přes větší čelní plochu, dosahuje verze GreenLine kombinované spotřeby pouhých 4,6 litru na 100 kilometrů (119 g/km CO2). I s těmito nízkými hodnotami zůstává Yeti GreenLine velmi agilním vozem. Z 0 na 100 km/h akceleruje za 12,1 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 176 km/h.

GreenLine verze jsou v nabídce také pro špičkové modely Škoda Auto, a to Superb a nově Superb Combi. Obě varianty vykazují kombinovanou spotřebu pouhých 4,4 litru paliva na 100 kilometrů, přičemž emise CO2 činí 114 g/km.

S modely GreenLine vytvořila Škoda Auto vysoce moderní nabídku automobilů s mimořádně nízkou spotřebou, a to i ve třídách, na které se dosud jen sotva nahlíželo z pohledu spotřeby. K dispozici je nyní osm různých verzí s minimálně jedním vozem v každé modelové řadě.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz