Zavřít

‚Hodina země pro životní prostředí’ – ŠKODA zhasla světla

30. 03. 2014

Kategorie: Společnost

Mladá Boleslav, 30. března 2014 – ŠKODA AUTO se podruhé účastnila ekologické akce ‚Hodina země'. V rámci globální akce, iniciované organizací WWF, zazněl 29. března 2014 ve 20.30 hodin povel: „Na hodinu zhasnout". Cílem ‚Hodiny země' je zvýšení celosvětového ekologického povědomí.

Akci ‚Hodina země' zorganizovala poprvé v roce 2007 organizace World Wide Fund For Nature (WWF), což je jedna z největších mezinárodních organizací na ochranu přírody. Vypnutí osvětlení loga na firemních budovách po dobu 60 minut má upozornit na uvědomělé nakládání s energií a posílit ekologickou myšlenku.

Akce ‚Hodina země' se na konci března 2013 podílely tisíce měst ve více než 150 zemích. Do tmy se mimo jiné ponořily i některé světoznámé objekty, jako Braniborská brána v Berlíně, pražský Karlův most, malá mořská víla v Kodani nebo Michelangelova socha Davida ve Florencii. Akce se zúčastnily také průmyslové podniky, mezi nimi také ŠKODA AUTO, a tisíce domácností.

V sobotu vypnula ŠKODA AUTO na hodinu světla na 18 místech podniku. V hlavním sídle společnost ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi zhasla část osvětlení na branách číslo 8, 11 a 13, v Zákaznickém centru, na univerzitě Na Karmeli a v Servisním centru Kosmonosy. V závodech ve Vrchlabí a Kvasinách byla zhasnuta loga a světla na branách.

Trvale udržitelný rozvoj a ochrana životního prostředí jsou nedílnou součástí podnikové strategie společnosti ŠKODA AUTO. Důkazem toho jsou v první řadě především šetrné vozy s nízkou spotřebou paliva, které má automobilka v portfoliu pod značkou GreenLine, resp. Green tec. V současnosti značka vyrábí 97 modelů s emisemi CO2 nižšími než 120 g/km, 17 z nich dosahuje hodnoty pod 100 g CO2/km.

Důležitým pilířem trvale udržitelného rozvoje modelové strategie je ekologický pohon na zemní plyn. Na ženevském autosalonu představila ŠKODA počátkem března model ŠKODA Octavia G-TEC, první Octavii poháněnou zemním plynem. Motor je schopný provozu na zemní plyn i benzin. Při provozu na zemní plyn činí spotřeba 5,4 m3 (3,5 kg) plynu na 100 km, to odpovídá emisím CO2 o hodnotě pouhých 97 g/km. Již od konce roku 2011 je v nabídce také ŠKODA Citigo G-TEC.

Veškerá ekologická opatření automobilka zahrnula do své strategie ‚GreenFuture'. Vedle vývoje a výroby efektivnějších vozů je druhým těžištěm této strategie šetrné nakládání se zdroji ve výrobě. Do roku 2018 bude vlastní výroba společnosti ŠKODA AUTO o dalších 25 procent ekologičtější. Třetím pilířem strategie ‚GreenFuture' je ekologie v prodejní síti značky ŠKODA.

Ekologií se ve svém volném čase zabývají také zaměstnanci společnosti ŠKODA AUTO: od roku 2007 vysazuje ŠKODA AUTO za každý automobil, prodaný v České republice, jeden strom. Dosud tak bylo vysazeno zhruba 423.000 stromků.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz