Zavřít

Hänninen živí ve Španělsku šance na titul

22. 10. 2011

Kategorie: Motorsport

Hänninen/Markkula drží po druhé etapě druhou pozici
Gassner/Gottschalk se posunuli na pátou příčku
V neděli zbývajících šest zkoušek a 103 kilometry

Salou, 22. října 2011 – Po druhé etapě španělské rally, poslední soutěži letošního šampionátu SWRC, je posádka Red Bull ŠKODA týmu Hänninen/Markkula blízko celkového zlatého úspěchu. Po absolvovaných ¾ kilometrů figuruje finské duo Fabie Super 2000 na průběžné druhé pozici o 0.4 sekundy za vedoucím Al-Attiyahem na Fordu. Třetí je o dalších 46 sekund Martin Prokop, rovněž na Fordu. Hermann Gassner s Timo Gottschalkem se ve druhé etapě posunuli na pátou příčku.

Druhá etapa španělské rally se jela oproti pátku za stabilních podmínek a krásného slunného počasí. Na trati plné technických pasáží panovaly téměř ideální podmínky a fanoušci si přišly na své zejména při nejdelší zkoušce celé rally s 46 kilometry, která se jela dvakrát. Po havárii Ott Tänaka v páteční úvodní zkoušce se hlavní favorit na titul Juho Hänninen soustředí jen na svůj výkon a dílčí úspěch ve Španělsku podřizuje jedinému cíli – zisku titulu mistra světa. Hermann Gassner se během dnešních šesti rychlostních zkoušek posunul o příčku výše a díky zlepšenému výkonu mu patří před závěrečným dnem pátá pozice.

Juho Hänninen: „Jedeme pořád maximálně koncentrovaní s jasným cílem a tak, abychom se vyvarovali jakýchkoliv chyb."

Hermann Gassner: „Dnešní den jsme podali zlepšený výkon, podmínky k tomu dnes panovaly o dost přijatelnější než včera. S dnešním výsledkem můžeme být spokojeni."

Španělská rally končí v neděli posledními šesti zkouškami o délce 103 kilometrů. Po jejím závěru bude znám nový šampion SWRC 2011.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz