Zavřít

Hänninen z Red Bull Škoda týmu se ve Finsku ujal vedení

29. 07. 2011

Kategorie: Motorsport

Fantastický výkon obou pilotů Red Bull ŠKODA týmu ve druhé etapě
Hänninen nejrychlejší v sedmi erzetách
Gassner průběžně na výborném třetím místě
V sobotu na programu závěrečných 11 RZ a 140 km

V Jyväskylä, 29. července 2011 – Suverénní výkon předvedl Juho Hänninen z týmu Red Bull ŠKODA ve druhé etapě finské rally. Vyhrál sedm z pátečních osmi měřených úseků a přesvědčivým způsobem vede domácí soutěž s náskokem 1:17 minuty před druhým Martinem Prokopem na Fordu. Vynikající a trochu nečekané třetí místo drží po druhé etapě týmový kolega Hänninena, Hermann Gassner. Před poslední sobotní etapou tak drží obě posádky Red Bull ŠKODA týmu pódiové naděje.

V pátek ráno se celé soutěžní pole přesunulo asi 170 km jižněji do oblasti města Lahti, kde na piloty čekalo osm rychlostních zkoušek a 135 km. Zejména RZ 6 a 9 měly promluvit do celkového pořadí – byly to nejdelší zkoušky dne (obě totožné a dlouhé 30km), kde se jelo v plné rychlosti téměř neustále na šestý rychlostní stupeň. Důležité bylo držet správnou trajektorii a nepolevit. Juho Hänninen začal páteční etapu skvostně a dílčími triumfy v prvních třech erzetách se dostal do vedení soutěže před svého největšího rivala Tänaka na Fordu. Tänak byl poté v osmé erzetě příliš rychlý, skončil mimo trať a ztratil více než tři minuty. Hänninen získal největší porci sekund na soupeře právě v dnešních nejdelších a nejrychlejších erzetách 6 a 9. Před závěrečným dnem má Hänninen náskok 1:17 minuty na druhého Martina Prokopa na Fordu. I druhý pilot týmu Red Bull Škoda Hermann Gassner si dnes počínal vynikajícím způsobem a oproti první etapě přidal na rychlosti. Díky časům na úrovni čtvrtého místa a problémům Tänaka je po druhé etapě na skvělém třetím místě.

Juho Hänninen dnes poměrně brzy smazal ztrátu z prvního dne a své vedení pak soustavně navyšoval: „Nechtěl jsem ponechat nic náhodě, zejména RZ 6 a 9 byly pro mou jízdu jako stvořené. Plný plyn a na šestku, to je ono! Vypadá to, že máme pohodlný náskok, ale do konce soutěže je ještě hodně daleko a zdaleka není vše rozhodnuto."

Hermann Gassner si dnešní výkon pochvaluje: „Skvělý den pro nás i celý tým. Jsme naprosto spokojení, zítra se pokusíme hlavně dojet do cíle a posbírat zde další body."

Finská rally má v sobotu na programu závěrečnou etapu s 11 rychlostními zkouškami o celkové délce 140 km.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz