Zavřít

Euro NCAP: Nová ŠKODA Fabia je nejbezpečnějším vozem ve své třídě

09. 01. 2015

Kategorie: Modely

Mladá Boleslav, 9. ledna 2015 – Nová ŠKODA Fabia je aktuálně nejbezpečnějším malým vozem podle metodiky Euro NCAP. Již v listopadu 2014 získal nový model značky ŠKODA od Euro NCAP nejvyšší počet bodů a navíc jako jediný z celkem 14 testovaných malých vozů získal nejlepší možné hodnocení v podobě pěti hvězd. Celkový výsledek hodnocení bezpečnosti Euro NCAP vychází z dílčích výsledků v oblasti ochrany dospělých a dětských členů posádky, ochrany chodců a podpůrných bezpečnostních systémů.

„S inovativními bezpečnostními systémy a rozsáhlým bezpečnostním paketem definuje náš nový model nová měřítka ve svém segmentu. A ocenění modelu Fabia nejbezpečnějším malým vozem v testech Euro NCAP to opět potvrzuje," dodává Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje.

Ve všech čtyřech hodnocených oblastech (ochrana dospělých členů posádky, ochrana dětí, bezpečnostní asistenční systémy a ochrana chodců) získala nová ŠKODA Fabia od Euro NCAP nejlepší možné hodnocení v podobě pěti hvězd. Zkušební komisaři oceňovali zejména stabilní strukturu kabiny. Maximálně možný počet bodů získal vůz za ochranu dětí ve věku do 18 měsíců. Velmi dobře byla hodnocena také bezpečnost tříletých dětí.

Nová ŠKODA Fabia je od poloviny listopadu 2014 v prodeji na prvních evropských trzích. Třetí generace tohoto modelu oslovuje expresivním designem, vynikajícími ekologickými hodnotami a špičkovou technikou pro zajištění větší bezpečnosti a většího komfortu. Dosavadní ohlas v médiích, mezi zákazníky a prodejci je velmi pozitivní. První důležité srovnávací testy předních odborných médií nový malý vůz jasně vyhrává.

Nová ŠKODA Fabia boduje bezpečnostními inovacemi, které byly dosud vyhrazeny vozům z vyšších segmentů. Premiéru má v tomto voze volitelný Front Assistant s integrovanou nouzovou brzdou City. Tento systém pomocí radaru soustavně sleduje odstup od vozů jedoucích vpředu, a pokud jej vyhodnotí jako nedostatečný, zasáhne. Dále je nová ŠKODA Fabia poprvé vybavena multikolizní brzdou. Ta snižuje riziko následných kolizí po prvním nárazu. Kromě toho je pro model ŠKODA Fabia poprvé k dispozici volitelný Driver Activity Assistant (identifikace únavy řidiče). Další bezpečnostní systémy jsou Speedlimiter (omezovač rychlosti), asistent pro rozjezd do kopce (Hill Hold Control) a elektronická kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách.

Nejlepší možnou ochranu v případě nehody nabízí v novém modelu ŠKODA Fabia rozsáhlý a dokonale vzájemně odladěný bezpečnostní paket. V případě kolize chrání posádku až šest airbagů – předních, bočních a hlavových – v součinnosti s tříbodovými bezpečnostními pásy. Vysoká tuhost karoserie a cíleně optimalizované deformační zóny tvoří základ vysoké úrovně pasivní bezpečnosti.

Nová ŠKODA Fabia doplňuje nabídku automobilů značky ŠKODA, vykazujících špičkovou bezpečnost. Všech sedm aktuálních modelových řad získalo při svém uvedení na trh nejlepší hodnocení, tedy pět hvězd v testu Euro NCAP – od modelu Citigo až po Superb. Špičkové hodnocení je výsledkem intenzivního úsilí automobilky o maximální aktivní a pasivní bezpečnosti svých vozů.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je nezávislé konsorcium evropských ministerstev dopravy, automobilových klubů, pojišťoven a organizací na ochranu spotřebitelů. Organizace provádí nárazové, ale taky další testy s novými typy automobilů a na základě výsledků pak komplexně hodnotí úroveň jejich bezpečnosti.

detail

Podobné články

Copyright 2013, ŠkodaPortál.cz

info@skodaportal.cz